група 5-2 Технологія виробництва кулінарної продукції 27.10

 Шановні здобувачі освіти гр 5-2! Від сьогодні потрібно буде перейти до гугл класу, та приєднатися до групи, код гугл класу:    

cyltg4h

це обов'язково!!!!!!!!!! Ваше приєднання до класу будуть перевіряти!

Прізвища тих, хто не відповідає, не приєднується до класу та не виконує завдання будуть записані у загальний електронний звіт.


Тема: "Характеристика нових та екзотичних видів м'яса, особливості їх використання"

Завдання:  ознайомитись з темою та занотувати у зошити характеристику нових та екзотичних видів м'яса, особливості їх використання.


М'ясо є основним раціоном більшості людей по всьому світу. Але крім звичної багатьом свинини, яловичини і м'яса птиці, є види екзотичного м'яса, які зважиться спробувати не кожен. Змогли б ви з'їсти личинки шовкопряда, виноградні равлики або м'ясо пітона? Складемо десятку найпопулярніших екзотичних видів м'яса, порівняємо їх смакові якості і розберемося в приготуванні.

                    М'ясо страуса

Екзотичні види м'яса топ-10

Страусине м'ясо - дієтичний продукт

М'ясо страусів - дієтичний продукт.

Жирів і холестерину в ньому міститься майже в два рази менше, ніж в яловичині, курятині та свинині. Червоне м'ясо страуса вважається самим пісним на думку дієтологів і відрізняється високим вмістом білка, багатющим набором мікроелементів, такими як марганець, фосфор і калій.

Страусине м'ясо рекомендують людям з підвищеним артеріальним тиском, серцевою недостатністю, цукровим діабетом, анемією, в післяопераційний період. Жиру в страусиному філе міститься мінімальна кількість, близько 1,2%, проте страви, приготовані з нього, дуже делікатні на смак.

Страусятина легка в приготуванні і дуже добре поєднується з різноманітними спеціями.

шашлик із страусиного м'яса

 

 СтраусятинаСвининаГовядина
Жир [%] 1,2 25 15
Білок [%] 22 28 22
Холестерин мг/100г 38 105 63
kj на 100г 440 1340 660
Kcal на 100г 105 320 160

 


                      М'ясо кенгуру

Екзотичні види м'яса топ-10

Мало хто пам'ятає, що в важкі 90-ті роки багато магазинів нашої країни годували народ не тільки курячими ніжками «Буша», а й м'ясом кенгуру. Продавалося воно вже разделанное у вакуумній упаковці. Надходить м'ясо в Європу тільки з Австралії і Нової Гвінеї, адже це сумчасте мешкає тільки там. Ввезення кенгурятіни в Росію, тепер заборонено, це пов'язано з виявленням в м'ясі кишкових бактерій. Раніше Росія була найбільшим споживачем кенгурятіни (близько 70%). Це м'ясо тверде, майже без жиру, і готувати його не просто. Щоб м'ясо не пересушити його треба готувати в соусі або поливати маслом. На смак мало відрізняється від яловичини.

                    М'ясо ведмедя

Екзотичні види м'яса топ-10

Ведмежатина досить своєрідне м'ясо, яке не кожному припаде до смаку. Перед приготуванням страви з м'яса потрібно зрізати весь жир, який має дуже неприємний запах. Щоб м'ясо стало м'яким, соковитим і набуло благородний смак, його вимочують у вині і травах не менше 4 днів, і нарізають невеликими шматочками. Делікатесним шматком є ​​лапа, її зазвичай запікають. Для стейків використовують окіст. У старо-російської кулінарії це м'ясо обов'язково входило до складу пельменів. Смак м'яса ні на що не схожий і ціна страви в деяких ресторанах різнится.

                  М'ясо антилопи

Екзотичні види м'яса топ-10

М'ясо антилопи дуже популярна страва в Африці. Його готують в Намібії, ПАР, Мадагаскарі. В інших країнах це блюдо є делікатесом. М'ясо у антилопи досить ніжне і зовсім не калорійне. Найцінніші частини тушки - вирізка і лопатка. З антилопи готують шашлик, ковбаски, запікають в травах. З м'яса готують чіпси, які подають як закуску до пива. За смаком антилопа схожа на оленину і індичку одночасно.

 М'ясо верблюда

Екзотичні види м'яса топ-10

Верблюжаче м'ясо входить в основний раціон народів Сходу і Африки. Мало чим за смаком відрізняється від яловичини (трохи жорсткіше), нагадує м'ясо дичини, має солодкуватий присмак. Найцінніші молоді, вгодовані туші. Верблюжаче м'ясо дієтичний продукт, через низький вміст жиру. Весь основний жир міститься в горбі верблюда. Його використовують в кулінарний і лікувальних цілях і цінується вище баранячого і яловичого жиру. З нього готують будь-які страви. Додають в шаурму, готують манти, біляші відварюють (процес займає 3-4 години), смажать, тушкують. Верблюжатина швидко уварюється і просмажується.

           М'ясо крокодила і алігатора

Екзотичні види м'яса топ-10

М'ясо алігатора і крокодила ніжне, соковите і в міру жирне, дуже схоже на куряче, тільки більш поживне. Його їдять в різних частинах світу, в тому числі Південна Америка, Аргентина, Таїланд і навіть Японія. З нього готують суп, печуть пиріг, в Індії готують каррі, смажать гриль і барбекю з його ребер. Його м'ясо є універсальним. Воно може бути приготовлено як основне блюдо, і в той же час служити доповненням до спагетті, запіканок, піці і навіть омлету. Воно добре поєднується зі спеціями, травами і маслами. Але дуже багато європейців недолюблюють крокодилове м'ясо через вміст яскравого мускусного запаху.

                          М'ясо жаби

Екзотичні види м'яса топ-10

Італія прозвала Францію «жабниками», і цей жарт з'явилася не дарма. Адже Франція займає перше місце по вирощуванню і вживання жаб'ячого м'яса в їжу. Цікавим є той факт, що використовуються тільки жаб'ячі лапки, решту тушку викидають. Мало хто знає, що робиться це через те, що інші частини тіла непридатні в їжу через вміст отруйних речовин. Лапки запікають, обсмажуючи на грилі з травами, готують у вині, тушкують з овочами. Смак нагадує трохи підкопчену курку, більш жорсткої структури. Готується м'ясо досить швидко, і є живильним.

                             М'ясо змії

Екзотичні види м'яса топ-10

Багато знахарів приписують зміїному м'ясу цілющі властивості. У Китаї, Таїланді та інших країнах Сходу та Азії вживають майже всі частини змії. Їдять її серце, п'ють жовч. Найбільш популярне м'ясо гримучої змії, пітонів і кобри. Раніше на них полювали, а тепер розводять на фермах. У Таїланді змій солять, маринують, готують на них алкоголь, смажать, додають в супи. При вживанні в їжу гримучої змії гине багато народу і справа зовсім не в отруті. Це плазуни містить в собі неймовірну кількість кісток, не одна річкова риба з нею не зрівняється. Ті хто, пробували цю змію, кажуть, що смак не вартий того, щоб померти від задухи.

                 М'ясо жуків й личинок

Екзотичні види м'яса топ-10

Личинки різних комах вживають в їжу в Африці, Перу, Китаї, В'єтнамі та інших країнах. Самим незвичайному вживанням в їжу личинок є поїдання живцем. Не багато вирішуються на такий крок. У Перу і Африці це блюдо користується великою популярністю. Подається глибоке блюдо з живими личинками, які приправляють перцем і травами, їсти це треба руками, і у деяких видів личинок перед вживанням відкушуються і викидається голова. Видовище не з приємних, так і ті, хто зважився на такий крок кажуть, що їх смак того не вартий. Звичайно вони містять в собі чистий білок, але приємніше їх вживати в смаженому вигляді.

Цей список можна доповнювати новими видами екзотичного м'яса нескінченно. Адже скільки народів, стільки і традицій. Якщо ви хочете спробувати екзотичне м'ясо, ви можете знайти його на просторах інтернету в онлайн-магазинах.

Для любителів традиційного виду м'яса, можна придбати від фермерів екологічно чисту яловичину або свинину. Зараз можна придбати м'ясо оптом від виробника, а також в роздріб. Великим виробництвам це стане дуже вигідною пропозицією. Зараз багато великі оптові виробники м'яса пропонують вашій увазі оленину, кролятину, індичину, баранину і не тільки.

Кажуть, у житті потрібно спробувати все. Одні не ризикнуть спробувати змію і личинки, інші не зможуть спробувати навіть ведмежатини. Все залежить від смаків і уподобань. Але практично будь-який вид м'яса можна приготувати по-особливому. Не забувайте, що білок повинен обов'язково входити в раціон харчування.



Коментарі