група 2-2; 05.06 Лабораторно-практична робота

Тема: «Технологія приготування холодних страв і закусок»
Довідковий матеріал: підручник В.С. Доцяк «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», ст. 233-253.
 Завдання: 
Приготувати один будь-який салат, прикрасити його, подати та сфотографувати; написати до нього технологічну картку; приготувати складний бутерброд  прикрасити його, подати та сфотографувати.
Фото салатів , бутербродів та технологічних карток надіслати за будь-якою  з наданих адрес:  natamiha77137549@gmail.com    -комп.
mihnata7711@gmail.com      -тел.
                                                     по вайберу на тел.: 0668739564  

Приклад виконання лабораторної роботи -
https://vseosvita.ua/library/laboratorno-prakticna-robota-na-temu-tehnologia-prigotuvanna-holodnih-strav-i-zakusok-103871.html
       
       Інструктаж
 Перед початком роботи
 Перевірити заземлення і цілісність його ізоляції.  Перевірити надійність кріплення обладнання на робочому місці.  Закрити надійно змінні машини на корпусі електричного приводу допомогою гайок, барашок  Виконувати складання машини для нарізки відварених овочів обережно, без великих зусиль та ударів (остерігайтесь порізів ножами ріжучих інструментів машини) . Перевірити стан підлоги біля механізмів та наявності гумових килимків.
Під час роботи 1. При експлуатації машини для нарізки гастрономічних продуктів: • Працювати при закритому щитку ріжучого пристрою • Не допускати натягу шнура живлення • Не встановлювати продукт для нарізки при не вимкненій машині • Закріпити надійно продукт в зажимному пристрої • Не направляти продукт руками під час роботи машини, використати товкач • Видаляти продукти дерев’яною лопаткою, після повної зупинки і надійного вимкнення машини від електричного струму • Не підхвачувати нарізані продукти із розгрузочного отвору • Звільнити прикріплений лоток після зупинки машини • Не очищати дисковий ніж машини руками, використати для цієї цілі дерев’яні скребки, роботи проводити при повній зупинці дискового ножа і надійного вимкнення машини від електричного струму. 2. При експлуатації машини для нарізки овочів: • Не проштовхувати продукти в загруз очну воронку руками, користуватися для цієї цілі пестиком. • Проводити розбирання машини для санітарної обробки обережно, остерігаючись порізів при знятті дискових ножів • Під час роботи не відвертати увагу на розмови 3. Не направляти моноліт масла під струни ріжучої машини руками, не вмішуйтесь в роботу машини до закінчення циклу: • Проводити нарізку масла моноліту з допомогою струни з ручки • Не нарізати продукти вручну на вису, використовувати для нарізки розробні дошки  • Нарізку ріпчастої цибулі проводити в витяжній шафі • Не використовувати битий посуд, який має сколи, тріщини • Не носити ніж в руках гострим лезом вперед, переносити його в футлярі • Не проводити роботи по переміщенню продуктів і тари з ножем в руках • Не залишати ніж на столі під час перерви в роботі. Прибирати його в спеціальне місце • Не користуватися ножами, в яких не закріплене чи туге лезо. В аварійних ситуаціях 1. Негайно відключити від електромережі. 2. Не допускати в небезпечну зону сторонніх осіб. 3. Повідомити про те, що сталося керівника робіт 4. Якщо стався нещасний випадок необхідно надавати потерпілому першу медичну допомогу, а в разі потреби викликати «швидку допомогу» 5. В усіх випадках виконувати вказівки керівника робіт по усуненню небезпечного стану.
Після закінчення роботи 1. Застерігатися порізів ріжучими кромками ножів під час розбирання овочеріжучих машин.   
          приклад лабораторної роботи:
 https://drive.google.com/file/d/1fw5iq3_ANVjGFArCk1KwE8MQFSS6_Diq/view




Коментарі